Innerlijk kind

Het Innerlijk Kind...

"Die workshop was zo verhelderend en helend voor mij dat ik dit boek niet wilde schrijven zonder een eerbetoon te brengen aan de leiders van de workshop en daarmee aan mijn Innerlijk Kind.", aldus Carlo Strijk, tv. presentator en levenscoach en schrijver van het boek: 'Vals Verlangen'.

De ervaringen uit je kindertijd hebben een blijvende invloed op je functioneren van nu. Wat je nu ervaart en doet is vaak een onbewuste herhaling van wat je in je kindertijd hebt beleefd. Er kan ook sprake zijn van een onbewuste identificatie met het lot vanuit het familiesysteem. Onze kinderbeelden en systeemverstrikkingen zijn immers nauw met elkaar verbonden.
Het gebeurt regelmatig dat je voelt dat er iets is, maar je weet niet precies wat. Je voelt je onrustig, naar, boos of geïrriteerd, eenzaam of verdrietig. Je weet niet waar dit gevoel vandaan komt, het is er gewoon. Of je merkt misschien dat je overdreven sterk reageert op iemand, of dat je als maar weer een bepaald gedrag herhaald. De zoektocht naar de oorzaken hiervan is een zoektocht naar het deel in je dat het Innerlijk Kind heet.

Innerlijk Kindwerk helpt je om je angsten en gevoelens van onvermogen beter te kunnen plaatsen. De zachtheid en gevoeligheid van de innerlijk kind benadering stelt je in staat toegang te krijgen tot diepe gevoelens die begraven hebben gelegen en die moeilijk aan de oppervlakte kunnen komen. In de mate dat je je gewonde kind geneest en integreert, zal het ophouden je volwassen leven te verstoren. Het is fijn als het kind in je de kans krijgt om erkend, gezien en gehoord te worden. Wanneer je de relatie met je Innerlijk Kind hersteld zal er een stuk bevrijding plaats vinden, waardoor je meer ruimte en vrijheid als volwassene krijgt.

 

Als ik terugdenk aan dit weekend verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. IK VOEL WEER……

 

Na een zware periode in mijn leven, kwam ik terecht in dit weekend. Ik verwachtte er eigenlijk niets van, maar kreeg alles.

  

Mijn conclusie na dit weekend: ‘Ik ben niet ziek, ik heb een chronisch gebrek aan liefde.’

 

 Het is helend en bevrijdend en……voor mij een nieuw begin.

  

logo