Geschiedenis

Reiki de traditie

Reiki, als geneeswijze, is door de Japanse dr. Mikao Usui rond 1920 herontdekt. Via zijn opvolger Chujiro Hayashi kwam Reiki terecht bij Mevr. Hawayo Takata, die Reiki introduceerde in de Verenigde Staten. Haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto is nu voor ons de levende schakel van de Reikitraditie. In 1984 is Reiki voor het eerst geïntroduceerd in Nederland. Momenteel beoefenen miljoenen mensen Reiki. 

Reiki is de kracht van het leven, de energie van de groei in de mensen en planten en dieren. Door onze geboorte beschikken we al over deze energie. Genezen door energie overbrenging is al zo oud als de mensheid. Rond 1900 is de methode van natuurlijk genezen door de Japanner Dr. Mikao Usui weer herontdekt. Dr. Mikao Usui was op zoek naar de manier waarop Christus en Boeddha door middel van handoplegging zieken konden genezen. 

Na een jarenlange speurtocht in oude geschriften, vond hij symbolen die hiernaar verwezen. Hij ging met deze symbolen drie weken in afzondering. Hij ging mediteren op de heilige berg de Kurama in Japan. Aan het einde van deze meditatie kreeg hij inzicht  in het gebruik, de werking en de kracht van de symbolen.

Dr. Mikao Usui voelde de enorme waarde en kracht van deze heelwijze en begon deze methode te verspreiden. Hij noemde dit Reiki: het doorgeven van Universele Levensenergie door middel van handoplegging. Bij de aardbeving van 1923 in Japan heeft hij velen behandeld. In 1926 is Dr. Mikao Usui overleden. Zijn opvolger dr. Chujiro Hayashi zette in de lijn van Usui het werk voort. Hij opende in Tokio  Reiki - klinieken.

“Reiki is de energie van liefde, wijsheid en kracht"

Hawayo Takata,

Hawayo Takata, een vrouw van Japanse afkomst, maar woonachtig op Hawaï, volgde Dr. Hayashi op . Zij heeft na afloop van de Tweede Wereldoorlog Reiki naar de Verenigende Staten gebracht en vele mensen in Reiki ingewijd. Zij heeft 22 masters ingewijd. Aan het eind van haar leven in 1980 werd zij opgevolgd door haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto. Zij is voor ons nog steeds de levende schakel met de Reiki traditie. In 1984 werd Reiki in Nederland geïntroduceerd door Reiki - Master Inger Droog uit Canada. Er zijn nu al meer dan een half miljoen Nederlanders die Reiki hebben geleerd.

logo