Kindercursus

En zo gaan kinderen ook om met Reiki. Zij volgen hun gevoel en leggen daar hun handen neer waar zij op dat moment denken dat ze het nodig hebben voor hun zelf.

Reiki kan voor kinderen op het moment dat ze verdrietig zijn, of pijn voelen een moment van troost zijn. Reiki brengt hen weer in evenwicht, in balans. Kinderen die zelf Reiki leren, krijgen vaak een betere concentratie en voelen zich sterker omdat ze het zelf kunnen. Reiki ondersteunt de kinderen in hun emotionele ontwikkeling. Ze ervaren dat ze de moeite waard zijn en dat de gevoelens die ze van binnen hebben niet goed of slecht zijn, maar dat ze er helemaal mogen zijn. Kinderen tonen vaak aangepast gedrag en moeten hun gevoelens van bang of verdrietig zijn vaak onderdrukken. Dit leidt vaak tot disbalans. Reiki daarentegen werkt naar evenwicht.

Hun ware zelf.

Ik ervaar tijdens de kindercursus steeds opnieuw hoe jonge kinderen vaak al belast zijn met allerlei problemen. Door hun af te stemmen op Reiki en hun mee te nemen in de beoefening van Reiki komen ze heel dicht bij hun ware zelf. Ik zie hoe dat kinderen een betere relatie met zichzelf krijgen en met de wereld om hen heen. Reiki is voor kinderen een prima hulpmiddel, altijd bij de hand. Ze hebben er hun hele leven baat bij en het ondersteunt hen op alle momenten in hun Leven. Ook kinderen ervaren dat het leven soms pijn doet, dat is een werkelijkheid. Zij kunnen Reiki altijd inzetten! Hoe heerlijk is dit toch! Het is een feest als het hele gezin aan Reiki doet! Samen voor dat de kinderen naar bed gaan Reiki te beoefenen. Het is een fantastisch gezelschapspel!!

“Reiki zal je gids zijn. Laat de Reiki-handen het vinden. Zij zullen weten wat ze moeten doen.”
Hawayo Takata

 

logo